Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.1.2024 23:32
Ambasadorica Elma Kovačević-Bajtal posjetila Centar za sigurnosnu saradnju (RACVIAC)

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal posjetila je 23. januara 2024. godine Centar za sigurnosnu saradnju (RACVIAC - Regional Arms Control Verification and Implementation Assistance Centre) sa sjedištem u Zagrebu.

Tom prilikom održana je prezentacija o aktivnostima RACVIAC-a za naredno razdoblje. Predstavnici RACVIAC-a upoznali su ambasadoricu Kovačević-Bajtal upoznali sa historijom, organizacijom i budućim radom te organizacije, čije je djelovanje usmjereno na jačanje  međunarodne saradnje  u području sigurnosti i kontrole naoružanja.

Ambasadorica Kovačević-Bajtal upoznala je prisutne sa aspiracijama Bosne i Hercegovine da     postane NATO članica, kao i koracima koje Bosna i Hercegovina treba poduzeti da bi dobila zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom.

RACVIAC predstavlja međunarodnu, nezavisnu, neprofitnu i akademsku organizaciju zemalja Jugoistočne Evrope osnovanu u cilju promicanja dijaloga i saradnje u području sigurnosti. Zemlje članice RACVIAC-a su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska i Rumunija.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.