Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.11.2023 11:03
Ambasador Bojan Đokić predao akreditivna pisma generalnom direktoru Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA) Francescu La Cameri

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Međunarodnoj agenciji za obnovljivu energiju (IRENA) ambasador Bojan Đokić, koji je i ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, predao je akreditivna pisma generalnom direktoru IRENA-e Francescu La Cameri.

Na sastanku, koji je uslijedio nakon zvanične ceremonije, ambasador Đokić je imao priliku informisati sagovornika o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini na projektima obnovljive energije, te potencijalima s kojima naša država raspolaže u ovoj oblasti.

Sagovornici su se usaglasili da će tokom narednog perioda ohrabriti aktivnije učešće BiH u aktivnostima IRENA-e.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.