Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.5.2023 19:24
Ambasador Kemal Kozarić razgovarao sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji dr Kemal Kozarić razgovarao je 10. maja 2023. godine u Beču sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom tokom sastanka kojeg je za ambasadore zemalja EU, Evropskog ekonomskog prostora (EEA) i kandidata  za članstvo u EU priredila  ambasadorica Kraljevine Švedske Annike Marković povodom švedskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije.

Tom prilikom ambasador Kozarić izrazio je zahvalnost ministru Schallenbergu na podršci i pomoći koju Austrija pruža Bosni i Hercegovini na evropskom putu, a posebno na zalaganju za dodjelu kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. Izrazio je uvjerenje da će Austrija i dalje snažno podržavati našu zemlju na putu evropskih integracija.

Ministar Schallenberg je istaknuo da je interes Austrije da zemlje Zapadnog Balkana što prije postanu članice Evropske unije. Poručio je da su zemlje Zapadnog Balkana dio ovog prostora i da što prije treba da budu dio EU. Naveo je da je, pored EU, velika uloga i na zemljama Zapadnog Balkana kako bi se započeti procesi pristupanja okončali što prije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.