Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.12.2022 20:26
Ambasador BiH u AR Egipat Sidik Spahić sastao se sa guvernerom Aswana Ashraf Attiom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić sastao se 28. decembra 2022. godine sa guvernerom Aswana Ashraf Attiom.
 
Na sastanku se razgovaralo se o unapređenju turističke saradnje dvije države.

Tom prilikom ambasador Spahić je izrazio zadovoljstvo posjetom guberniji Aswan i istakao njene jedinstvene turističke, ekonomske i kulturne potencijale. Izrazio je nadu da će ove činjenice podstaknuti turističke grupe iz BiH da posjećuju ovu izuzetnu egipatsku atrakciju.
Upoznao je guvernera da je u toku procedura za potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između dvije države, što bi dodatno unaprijedilo turističke odnose BiH i Egipta. Informirao je potom sagovornika o turističkim potencijalima BiH i izrazio nadu da će se broj egipatskih turista našoj zemlji povećati u budućnosti.

Guverner Attia je istakao da je Aswan jedna od najvažnijih turističkih destinacija na međunarodnoj turističkoj mapi. Izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima dvije zemlje, koji su doprinijeli povećanju obima trgovinske razmjene te saradnje u oblasti turizma i kulture.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.