Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.12.2022 20:46
Ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić susreo se sa ministrom vanjskih poslova Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić susreo se 16. decembra 2022. godine sa ministrom vanjskih poslova Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom. Susret je upriličen tokom radnog ručka koji je organizovao češki ambasador Jiri Sitler za ambasadore zemalja članica Europske unije i ambasadore zemalja kandidata na službi u Republici Austriji, u sklopu završetka šestomjesečnog predsjedavanja Češke Republike Vijećem Europske unije, pri čemu je Bosna i Hercegovina prvi put pozvana kao zemlja sa statusom kandidata.

Tom prilikom, ambasador Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić zahvalio je ministru Schallenbergu na podršci Republike Austrije Bosni i Hercegovini u dobivanju statusa zemlje kandidata za članstvo u EU i izrazio uvjerenje da će Austrija i dalje snažno podržavati BiH na putu europskih integracija.

Ministar Schallenberg je čestitao Bosni i Hercegovini kandidatski status i izrazio podršku Republike Austrije u daljnjim koracima Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji. Istakao je kako je strateški zadatak i interes Austrije da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Europske unije, te naglasio kako je potrebno zaustaviti „odliv mozgova“ sa prostora Zapadnog Balkana koji je poprimio ogromne razmjere.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.