Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.11.2022 22:44
Ambasador BiH pri VE Ivan Orlić održao je predavanje polaznicima/cama Škole za političke studije

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope u Strazburgu ambasador Ivan Orlić  održao je predavanje o aktuelnim događanjima u Vijeću Evrope te o evroatlantskom putu naše zemlje općenito polaznicima/cama Škole za političke studije Vijeća Evrope u BiH 07. novembra 2022. godine u prostorijama Stalnog predstavništva. Nakon predavanja je uslijedila razmjena mišljenja te odgovori na mnogobrojna pitanja polaznika/ca.

Polaznici/ce Škole za političke studije Vijeća Evrope u BiH učestvovali su od 07. do 09. novembra u Strazburgu 10. Svjetskom forumu demokratije pod motom „Democracy: A new hope“.

Ambasador Orlić je na molbu koordinatora Škole za političke studije Vijeća Evrope u BiH prof. Esada Mavrića polaznicima/cama uručio diplome na svečanosti kojoj je prisustvovao i prvi stalni predstavnik BiH pri SE ambasador Igor Gaon.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.