Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.10.2022 16:51
Ambasadorica Bojana Kondić Panić predala akreditivna pisma biskupskom koprincu Kneževine Andore

Ambasadorica Bosne i Hercegovine za Kneževinu Andoru sa sjedištem u Parizu Bojana Kondić Panić predala je, u petak, 28. oktobra 2022. godine, akreditivna pisma biskupskom koprincu Kneževine Andore Joanu Enricu Vivesu i Siciliji.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasadorica Kondić Panić je istakla čvrstu opredijeljenost naše zemlje za dalje jačanje bilateralne saradnje sa Kneževinom Andorom, posebno kroz intenziviranje političkog dijaloga, kao i kroz dalji razvoj saradnje u svim drugim oblastima od obostranog interesa. U tom smislu, je razgovarano o modalitetima razvoja saradnje u oblasti planinskog turizma, s obzirom na to da Kneževina Andora predstavlja primjer razvijenosti ove privredne djelatnosti.

Ambasadorica Kondić Panić sastala se u odvojenom susretu i sa ministricom vanjskih poslova Kneževine Andore Marie Ubach Font. Tokom razgovora je potvrđena bliskost i trajan napredak bilateralnih odnosa dviju država.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.