Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
EkonomijaEkonomska diplomacija
17.8.2010 4:45
EKONOMSKA DIPLOMACIJA

 EKONOMSKA DIPLOMACIJA 

Odsjek za Ekonomsku diplomatiju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koordinira aktivnosti diplomatsko konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine u domenu privredne prezentacije Bosne i Hercegovine u svijetu.

Glavni zadatak Odsjeka za Ekonomsku diplomatiju su aktivnosti na privlačenju stranih ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine i otvaranje novih tržišta za privrednike iz naše zemlje.

Odsjek za Ekonomsku diplomatiju kontinuirano vrši analizu ekonomskih informacija DKP-a Bosne i Hercegovine, te na osnovu toga izrađuje i predlaže strategiju privrednih nastupa Bosne i Hercegovine u određenim zemljama.

Odsjek za Ekonomsku diplomatiju, također, redovno objedinjuje informacije o upitima za saradnju koje pojedinačni strani privredni subjekti dostavljaju u DKP-a Bosne i Hercegovine, te o istim direktno ili putem nadležnih bosanskohercegovačkih institucija obavještava potencijalne privredne partnere iz BiH.

U svojim aktivnostima ovaj Odsjek usko sarađuje sa nadležnim direkcijama Ministarstva za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, kao i sa Agencijom za promociju stranih ulaganja u BiH (FIPA) i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine.

Kontaktirati Odsjek za Ekonomsku diplomatiju:
Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Odsjek za Ekonomsku diplomatiju
Musala 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: 00 387 (0)33 281 142/ 281 291/ 281 130
Fax: 00 387 227 156
E mail: ekonomskadiplomacija@mvp.gov.ba