Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
EkonomijaSarajevo Business Forum 2016
16.3.2016 14:10
Sarajevo Business Forum 2016


7. Međunarodna investicijska konferencija "Sarajevo Business Forum 2016" će se održati u Sarajevu 4. i 5. maja 2016. godine. Konferenciju organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group i pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Konferencija je prvi put organizovana 2010. godine i od tada se održava svake godine. Sarajevo Business Forum se pozicionirao kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za jugoistočnu Evropu.

Konferencija okuplja s jedne strane poslovne ljude i vlasnike projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije i sa druge strane potencijalne investitore iz više od 30 zemalja svijeta, što predstavlja platformu za poslovno povezivanje i istraživanje mogućnosti ulaganja u regiji jugoistočne Evrope, s jedinim ciljem da podstakne njen ekonomski razvoj.

Svake godine Konferencija okuplja više od 1000 učesnika i ima punu lokalnu i međunarodnu medijsku pokrivenost (Al Jazeera Network, TRT, Anadolu Agency, Reuters, itd).

7. Sarajevo Business Forum će obuhvatiti prezentacije mogućnosti poslovanja i investiranja u energetici, infrastrukturi, poljoprivredi, IT, turizmu i ostalim oblastima iz sedam zemalja jugoistočne Evrope. Tokom konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani preduzetnici će imati mogućnost održavanja B2B sastanaka.

Informacije o Forumu i načinu prijave za učešće dostupne su na web stranici: http://sarajevobusinessforum.com/