Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
27.7.2021 15:42
Ministrica Bisera Turković primila u oproštajnu posjetu ambasadora Nizozemske Reinouta Vosa

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 27. jula 2021. godine, primila u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske Reinouta Vosa.

Ministrica Turković se zahvalila ambasadoru Vosu na aktivnostima i radu u proteklim godinama na unapređenju i jačanju odnosa dvije zemlje, a posebno je istakla zahvalnost Kraljevini Nizozemskoj, koja u kontinuitetu pruža podršku i pomoć Bosni i Hercegovini, što potvrđuje i činjenica da se ova zemlja nalazi na petom mjestu najznačajnijih investitora u našoj zemlji.

S ciljem unapređenja bilateralnih odnosa dvije zemlje, naglašena je važnost uzajamnih posjeta na visokim nivoima u narednom periodu.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a koja se prije svega odnosi na posljednju odluku visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida, ali i na rasprave vezane za izmjene Izbornog zakona u našoj zemlji.

Ministrica Turković i ambasador Vos su se usaglasili da Bosna i Hercegovina treba snažno nastaviti provoditi reforme na putu ka Evropskoj uniji, te istakli važnost funkcionalnog pravnog sistema i poboljšanja poslovnog ambijenta i ekonomskog razvoja zemlje.