Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
25.3.2021 21:30
Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić u Briselu razgovarao s posebnim izaslanikom EU-a za zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić sastao se 25. ožujka 2021. godine u Briselu  s posebnim izaslanikom EU-a za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom. Tijekom sastanka razgovarano je o europskom putu BiH, ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, reformskim procesima, kao i regionalnoj suradnji zemalja zapadnog Balkana.

Ovom prigodom zamjenik ministrice Brkić se  zahvalio Posebnom izaslaniku za sudjelovanje i porukama potpore upućenih institucijama Bosne i Heregovine na putu za članstvo u EU, na konferenciji "Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini" održanoj prošlog tjedana u Neumu. 

Zamjenik ministrice će se danas, tijekom radnog posjeta Briselu, sastati i sa zamjenikom generalnog tajnika Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) za politička pitanja Enrique Moraom sa kojim će razgovarati o aktualnoj situaciji u BiH i regiji kao i politici pridruživanja pozicijama Europske unije.