Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
19.3.2021 14:19
Održana komemoracija povodom smrti sekretara MVP BiH Adnana Hadžikapetanovića

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 19. marta 2021. godine održana komemoracija povodom smrti sekretara MVP BiH Adnana Hadžikapetanovića.

Na komemoraciji, koja je organizirana u skladu sa epidemiološkim mjerama, članovi porodice, kolege, prijatelji i saradnici oprostili su se od Adnana Hadžikapetanovića, koji je više od 25 godina radio u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Riječima poštovanja za sve što je Adnan Hadžikapetanović napravio u izgradnji i radu MVP BiH te izrazima sućuti prisutnima se obratio zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić. U svom obraćanju zamjenik Brkić je istaknuo Hadžikapetanovićev nemjerljiv doprinos radu i funkcioniranju Ministarstva vanjskih poslova dok je obavljao važne dužnosti – od rukovodioca odjela, pomoćnika ministra do sekretara Ministarstva.


„Zatvorila se jedna knjiga izuzetno bogata životnog sadržaja. Kada izgubimo bliske ljude sa sjetom se prisjećamo svega onoga što su za života radili i proživjeli. Skloni smo nizati stranice teksta o osobi koja, nažalost, više nije s nama. Životne stranice ispisane o sekretaru Hadžikapetanoviću bile bi bogate i sadržajne. Njegov predani rad, vrhunska profesionalnost, a iznad svega kolegijalan i korektan odnos ostavit će neizbrisiv trag u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine”, kazao je zamjenik ministrice Brkić.


Adnan Hadžikapetanović je preminuo 17. marta 2021. godine u 64. godini u Sarajevu.  Dženaza i ukop obavljeni su 19. marta 2021. godine na Gradskom groblju Bare.