Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
17.3.2021 15:52
Ministrica Turković uputila telegram saučešća povodom smrti Adnana Hadžikapetanovića

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, uputila je telegram saučešća povodom smrti sekretara Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Adnana Hadžikapetanovića, koji je preminuo jutros u Sarajevu, u 64. godini.
 
„S dubokom tugom i nevjericom sam primila vijest o preseljenju na bolji svijet Adnana Hadžikapetanovića, koji je sa velikom predanošću i odgovornošću, više od 25 godina u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavljao važne dužnosti – od rukovodioca odjeljenja, pomoćnika ministra do sekretara ministarstva.
Njegova uloga u izgradnji ove institucije ima nemjerljiv značaj. Adnan je bio stručan, predan i zahvalan saradnik, koji je višestruko dokazao svoj iskreni patriotizam, a njegov prerani odlazak je veliki i nenadoknadiv gubitak za sve nas.
Njegovoj porodici, najmilijima i prijateljima, u ime Ministarstva vanjskih poslova i u svoje lično ime, upućujem izraze dubokog saučešća i poštovanja”, navodi se u telegramu.