Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
11.3.2021 13:43
Ministrica Bisera Turković u Briselu razgovarala sa Josepom Borrellom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, sinoć je u Briselu razgovarala sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije (EU) Josepom Borrellom.

Na sastanku je razgovarano o COVAX mehanizmu i problemima koji su nastali u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju nabavka vakcina, te o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini koja je uglavnom pogodila dva kantona u našoj zemlji.

Ministrica Turković i visoki predstavnik EU Borrell su razgovarali i o ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, te drugim važnim pitanjima u našoj zemlji.

Na sastanku je istaknuto da Evropska unija ostaje ključni partner Bosne i Hercegovine u borbi protiv pandemije koronavirusa, ali i napretku naše zemlje ka ispunjavanju svojih ciljeva i obaveza.

Ministrica Turković boravi u dvodnevnoj posjeti Briselu, gdje tokom susreta sa brojnim evropskim zvaničnicima razgovara o mogućnostima rješavanja problema s kojima se suočava naša zemlja