Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
8.3.2021 16:38
Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić sastao se sa ambasadorom Mađarske u BiH Krisztiánom Pósom

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc. Josip Brkić primio je 8. ožujka 2021. godine u posjet veleposlanika Mađarske u BiH Krisztiána Pósu.

Tom prigodom je razgovarano o bilateralnim odnosima BiH i Mađarske i proširenju suradnje. Razmijenjena su mišljenja o aktualnim temama, s fokusom na europske i euroatlantske integracije naše zemlje te uspostavljanju Povjerenstva za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine.

Zamjenik ministrice Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine, zahvalio je Mađarskoj na potpori i pomoći koju pruža u integracijskim procesima našoj zemlji, posebice što je Mađarska kontakt veleposlanstvo za NATO.

Veleposlanik Posa je naglasio da Mađarska nastavlja s potporom Bosni i Hercegovini na putu europskih i euroatlantskih integracija. Istaknuo je da je za NATO, kad je u pitanju jugoistok Europe, vrlo važno partnerstvo i suradnja s Bosnom i Hercegovinom te da je Mađarska spremna pomoći našoj zemlji kao i prenijeti svoja iskustva.

Tijekom susreta razgovarano je i o budućim koracima i aktivnostima Povjerenstva za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine, kao najvažnijeg tijela za koordinaciju euroatlantske suradnje naše zemlje. Sugovornici su se složili da bi u sljedećem razdoblju izrada i usvajanje Programa reformi Bosne i Hercegovine 2021. godine predstavljalo pozitivnu poruku i važan iskorak za Bosnu i Hercegovinu i njen integracijski proces.

Na sastanku je bilo riječi i o regionalnoj suradnji te aktualnoj situaciji i posljedicama uslijed pandemije COVID-19.