Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
4.3.2021 0:40
Ministrica Bisera Turković razgovarala sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiánom Pósom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 3. marta 2021. godine, razgovarala sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiánom Pósom.

Ministrica Turković se zahvalila Mađarskoj na dosadašnjoj pomoći koju je pružala Bosni i Hercegovini, a posebno na podršci putu naše zemlje ka euroatlanskim integracijama. Istakla je da se pomoć našoj zemlji nastavlja u različitim oblastima, ali da je važno, s ciljem poboljšanja saradnje, finalizirati potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma, koji će u budućnosti biti od interesa za obje države.

Ministrica Turković i ambasador Pósa su pozdravili nedavne odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koje je uspostavilo Komisiju za saradnju sa NATO-om, ali i usvojilo „Realizaciju Programa reformi Bosne i Hercegovine 2019 – 2020“.

Sagovornici su se usaglasili da je važno započeti proceduru izrade novog „Programa reformi Bosne i Hercegovine 2020 – 2021“.

Ambasador Pósa je kazao da će Mađarska nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euroatlanskim integracijama, te dodao da su posljednje odluke Vijeća ministara dobar primjer na koji način naša zemlja treba ostvarivati napredak.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima bilateralnih posjeta u narednom periodu i mogućnostima pomoći Mađarske našoj zemlji.