Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
3.3.2021 16:05
Ministrica Bisera Turković razgovarala sa direktoricom Energoinvesta Biserom Hadžialjević

Zamjenica predsjadavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 3. marta 2021. godine, razgovarala sa direktoricom Energoinvesta Biserom Hadžialjević.

Direktorica Hadžialjević je upoznala ministricu Turković sa trenutnim radom ove poznate bosanskohercegovačke kompanije, stabilizacijom u proteklih pet godina, ali i izazovima s kojima se suočava, te planovima na tržištima širom svijeta.

Također, razgovarano je i o tradicionalnim tržištima na kojima je Energoinvest u kontinuitetu prisutan, ali i mogućnostima realizacije projekata na novim tržištima gdje ova kompanija želi ciljano djelovati i stvarati tržišnu poziciju. Istaknuta je i važna uloga bh. diplomatsko – konzularne mreže prilikom ostvarivanja kontakata, povezivanja i realizacije projekata Energoinvesta u inostranstvu.

Ministrica Turković je istakla da su od velike važnosti učešća domaćih kompanija na tržištima u inostranstvu, što direktno pozitivno utiče na ukupnu privredu Bosne i Hercegovine. Ministrica je govorila o mogućnostima saradnje u nekoliko zemalja u svijetu, gdje postoje kapaciteti i potreba za realizacijom projekata, a u kojima Energoinvest do sada nije učestvovao.

Pozdravila je ideje za širenje poslova ove kompanije u druge zemlje, te istakla da će uvijek pomoći i podržati kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine koje žele izvoziti i realizovati projekte u inostranstvu.