Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
6.1.2021 15:57
Ministrica Bisera Turković uputila čestitku povodom pravoslavnog Božića

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, uputila je 6. januara 2021. godine, božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i građanima Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu.

„Poštovani mitropolite Hrizostome, koristim se ovom prilikom da Vama i svim vjernicima, poželim da Božić, koji se u pravoslavnoj vjeri slavi kao blagdan rođenja, ljubavi i mira, provedete u radosti i sreći, zajedno sa vašim najmilijima.

Pravoslavni vjernici svoj najradosniji blagdan dočekuju nakon teške godine, obilježene velikim izazovima i iskušenjima. Uprkos nedaćama koje su nas zadesile, iskreno se nadam da će ovaj blagdan donijeti radost u domove pravoslavnih vjernika i pružiti novu nadu u bolje i sretnije dane u našoj zemlji.

Uz iskreno očekivanje da će Božić donijeti mir i blagostanje u porodice građana naše zemlje pravoslavne vjeroispovijesti, da će srca vjernika oplemeniti ljubavlju, strpljenjem  i predanošću najvećim vrijednostima, a da će ova godina u Bosni i Hercegovini biti obilježena zajedništvom, napretkom i prosperitetom, svim pravoslavnim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Božić”, navodi se u čestitki ministrice Turković.