Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
30.12.2020 16:48
Ministrica Turković razgovarala sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Ruske Federacije u BiH o problemu snabdijevanja plinom, održan sastanak i sa rukovodstvom “BH-Gasa” i “Energoinvesta”

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, održala je 30. decembra 2020. godine hitan sastanak sa privremenim otpravnikom poslova Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Aleksejem Kerestedžijancem, na kojem je razgovarano o problemu snabdijevanja plinom.

Ministrica Turković je upoznala privremenog otpravnika poslova sa trenutnim problemom, te uručila diplomatsku notu, u kojoj se traži da nadležna ruska kompanija omogući nastavak postojećeg snabdijevanja plinom, koji traje već nekoliko decenija.

Privremeni otpravnik poslova Kerestedžijanc je kazao da će notu urgentno proslijediti nadležnim u Ruskoj Federaciji, kako bi se postigao dogovor i riješio problem.

Ovom sastanku, jutros je prethodio sastanak ministrice Turković sa direktoricom Energoinvesta Biserom Hadžialjević, direktorom kompanije “BH-Gas” Jasminom Salkićem i savjetnikom direktora “BH-Gasa” Almirom Bečarevićem.