Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
10.11.2020 17:42
Održana komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg uposlenika MVP-a Samira Hadžihamzića

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 10. novembra 2020. godine održana komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg uposlenika Samira Hadžihamzića.

Komemoracija je organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama, a prisustvovali su članovi porodice preminulog Hadžihamzića, prijatelji, kolege, te ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković sa članovima Kabineta, dok su ostali zaposlenici MVP-a imali priliku komemoraciju gledati online.

„Danas smo na bolji svijet ispratili našeg Samira, vrijednog i odgovornog zaposlenika, koji je uvijek bio spreman pomoći drugima. To vam mogu posvjedočiti svi koji su imali čast i privilegiju poznavati ga. Naš kolektiv je izgubio mnogo preranim odlaskom Barbe, kako smo ga odmilja zvali. Najveći bol je u srcima njegove porodice, njegove supruge Ćimije i sinova Dine i Rajana. U ovim teškim trenucima zajedničke boli, njegovoj supruzi, sinovima i rodbini, izražavam duboko saosjećanje, i poručujem da ćemo u ovom velikom životnom iskušenju biti uz njih. Bit ćemo im iskrena i istinska podrška, kako bi barem donekle olakšali ovaj nenadoknadiv gubitak“, kazala je na komemoraciji ministrica Turković.

Samir Hadžihamzić je tokom dugogodišnjeg rada službovao u Stalnoj misiji Bosne i Hercegovine pri OSCE-u u Beču, Ambasadi Bosne i Hercegovine u Briselu i Stalnoj misiji Bosne i Hercegovine pri NATO-u u Briselu.

Preminuo je 5. novembra 2020. godine u Sarajevu u 50. godini života. Dženaza-namaz i ukop su obavljeni 10. novembra na gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu.