Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
21.7.2020 16:18
Pismo zahvale Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković primila je pismo zahvale predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmine Curić, u kojem se između ostalog navodi:

“U svoje ime i u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća ovim putem upućujem zahvalnost Vama, Ministarstvu vanjskih poslova BiH i državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje je boravilo u Novom Pazaru prethodnih desetak dana.

Iskusni ljekari i tehničari iz Bosne i Hercegovine su dali neizmjeran doprinos i pomogli zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore sa rastućim brojem slučajeva korona virusa.

Naročito vam zahvaljujemo zbog činjenice što ste uspjeli da Vašim istrajnim zalaganjem prevaziđete sve političke i diplomatske prepreke koje su sprječavale dolazak ljekara iz BiH u Sandžak. Ministarstvo vanjskih poslova BiH i bosansko-hercegovačka diplomatija su dolaskom ljekara u Sandžak pokazali svoju snagu i značaj.
 
Koristim ovu priliku da Vama i narodu Bosne i Hercegovine uputim riječi zahvalnosti i za pomoć u medicinskoj opremi koja svakodnevno pristiže u Sandžak.

Budite uvjereni da Sandžak i Bošnjaci Sandžaka neće zaboraviti podršku koju nam pružate u ovim, za nas, jako teškim trenucima”.