Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
19.5.2020 17:00
Stigla pomoć iz Katara - sletio jedan od najmodernijih aviona iz flote Qatar Airwaysa sa 10 tona katarske pomoći građanima Bosne i Hercegovine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, sa članovima kabineta i članovima Štaba za krizne situacije MVP-a BiH, na sarajevskom aerodromu danas je dočekala katarski Boeing 787 koji je dopremio humanitarnu pomoć našoj zemlji. Ovaj historijski događaj bio je ujedno prilika da se ministrica dr Turković zahvali katarskom narodu i Njegovom Visočanstvu Tamim bin Hamadu Al Thaniju za nesebičnu pomoć u danima kada se i Država Katar suočava sa mnogo težom situacijom pandemije i preko 30.000 zaraženih stanovnika ove prijateljske zemlje.

Država Katar je jedina arapska zemlja koja je poslala avion pomoći Bosni i Hercegovini rekla je ministrica Turković, danas na sarajevskom aerodromu, kad je sletio avion pomoći.

“Država Katar je istinski prijatelj Bosne i Hercegovine. Istinske prijatelje čovjek prepozna kad je u nevolji, a pogotovo kad se uzme u obzir da je kod njih situacija mnogo teža te da je broj zaraženih u njihovoj zemlji mnogo veći nego kod nas”, istaknula je dr Turković. Ministrica se zahvalila u ime građana i države Bosne i Hercegovine Njegovom Visočanstvu katarskom emiru Tamim bin Hamad Al Thaniju. 
 
Link za video-materijal: OVDJE