Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
12.5.2020 12:27
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković uputila čestitku svim medicinskim sestrama i tehničarima

Ministrica Turković uputila je čestitku svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima u povodu 12. maja – Svjetskog dana medicinara, u kojoj se posebno zahvaljuje za njihov nesebičan rad i doprinos tokom pandemije COVID-19.

„Plemenito zvanje medicinskih sestara i medicinskih tehničara svoju ulogu i značaj posebno je pokazalo u ovo doba kada se naša država i cijeli svijet suočavaju sa teškim izazovom u vidu pandemije virusa COVID-19. U proteklih nekoliko mjeseci medicinske sestre i tehničari stavili su svoje živote na raspolaganje svima nama kako bi porazili ovu prijetnju. Medicinske sestre i medicinski tehničari su važni koliko i liječnici, oni su prva crta odbrane od virusa, prvi kontakt sa oboljelim pacijentima. U isto vrijeme pored brige o pacijentima medicinsko osoblje se suočava sa brojnim izazovima u vidu brzih izmjena protokola liječenja i otežanim uvjetima rada, istovremeno brinući i za vlastito i zdravlje svojih najbližih. Ovaj je dan posvećen svim medicinskim sestrama i tehničarima i njihovim uslugama i doprinosu društvu i ja vam od srca čestitam i zahvaljujem“, stoji u čestitki ministrice Turković.