Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
16.4.2020 8:47
Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković sastat će se sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm

Ministrica Turković će se u četvrtak, 16. travnja 2020. godine u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sastati sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm u povodu njegove posjete Bosni i Hercegovini i isporuke pomoći Mađarske Bosni i Hercegovini za borbu protiv korona virusa u vidu doniranja 200.000 zaštitnih maski i 10.000 zaštitnih odijela.

Uručenju donacije prethodit će tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Szijjárta te sastanak zvaničnih izaslanstava dvaju ministarstava vanjskih poslova u Velikoj sali Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ceremonija uručenja mađarske donacije za borbu protiv korona virusa Bosni i Hercegovini predviđena je nakon sastanka delegacija a mediji će biti u prilici da prisustvuju tom činu ceremonije koja će se obaviti ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova BiH, Musala 2, Sarajevo u 13:15 sati.

Priopćenje za javnost bit će biti izdato nakon sastanka.