Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
31.1.2020 22:33
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković susrela se sa predstavnicima nacionalnih i vjerskih zajednica građana BiH u Berlinu

Nakon učešća u radu Drugog sastanka na visokom nivou francusko-njemačke inicijative za sveobuhvatnu kontrolu malokalibarskog i lakog oružja (SALW), ministrica Turković se u prostorijama Ambasade BiH u Berlinu, susrela u večernjim satima 31. januara 2020. godine sa predstavnicima nacionalnih i vjerskih zajednica građana BiH koji žive i rade u Berlinu.

Predmetni susret je bio prilika za razmjenu mišljenja i iskustava vezanih za život i rad građana BiH u glavnom gradu SR Njemačke. Ministrica Turković iskoristila je priliku da prisutne državljane BiH upozna sa najznačajnijim političkim, ekonomskim i sigurnosnim temama koje se odnose na BiH, kao i sa osnovnim prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH. Ujedno je izrazila i spremnost za saradnju nadležnih organa BiH sa svim institucijama SR Njemačke, te pravnim i fizičkim licima u SR Njemačkoj koja su zainteresovana za jačanje međusobnih veza između BiH i SR Njemačke, kao i afirmaciju interesa BiH u svijetu.

Predstavnici nacionalnih i vjerskih zajednica državljana BiH u Berlinu su, u ime svih građana BiH koji žive i rade u njemačkoj prijestolnici, ministrici Turković uputili zahvalnost za ukazanu priliku i spremnost na susret i razgovor. Također su poručili da institucije BiH mogu računati na svesrdnu podršku svih građana BiH koji žive i rade u Njemačkoj, jer fizička udaljenost od područja u kojima su rođeni i odrasli ne može da umanji ljubav i posvećenost napretku cijele BiH i svih njenih građana.