Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
28.12.2019 9:01
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković sastala se ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković sastala se u subotu, 28. decembra 2019. godine u Sarajevu sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Ministar Grlić Radman je na početku razgovora čestitao ministrici Turković na imenovanju na dužnost ministrice vanjskih poslova BiH i zaželio uspješan rad i njoj i novom sazivu Vijeća ministara BiH. Istakao je da će Hrvatska biti aktivna zagovarateljica evropskog puta Bosne i Hercegovine u skladu sa ispunjavanjem traženih kriterija. Ministrica Turković se zahvalila i istakla da je veoma počastvovana činjenicom da je njen prvi susret upriličen upravo sa kolegom ministrom iz jedne od susjednih država. Iskazala je zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje u procesu EU integracija naše zemlje i iskoristila priliku da poželi Hrvatskoj uspješno predsjedanje Vijećem Evropske unije koje preuzima od 1. januara 2020. godine.

Sugovornici su se usaglasili da odnose dvije države treba razvijati u duhu dobrosusjedskih odnosa i poštovanja uzajamnih interesa.