Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
6.12.2019 10:44
Učešćem na Godišnjem forumu Međunarodne demokratske unije (IDU) u Vašingtonu završena posjeta ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka Sjedinjenim Američkim Državama

Učešćem na Godišnjem forumu Međunarodne demokratske unije (IDU) u Vašingtonu završena je posjeta ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka Sjedinjenim Američkim Državama.

Ministar se u četvrtak, 5. decembra 2019. godine, obratio učesnicima Foruma na panelu posvećenom pitanju migracija.

Tokom foruma, ministar Crnadak održao je i niz bilateralnih sastanaka.

Razgovarao je sa predsjednikom IDU Stefenom Harperom, ministricom za evropske integracije Republike Srbije Jadrankom Joksimović i predsjednicom „Jarl Hjalmarson fondacije“ Evom Gustafson.

Tokom boravka u Vašingtonu ministar je imao i radni ručak sa Morin Kormak, specijalnim savjetnikom u Kabinetu vršioca dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i bivšom ambasadoricom SAD u BiH, a razgovarao je i sa drugim predstavnicima američke administracije, te predstavnicima srpske dijaspore.

U prvom dijelu posjete SAD ministar Crnadak je boravio u Nјujorku gdje je posjetio Memorijalni centar 11. septembar i odao počast žrtvama terorističkog napada 2001. godine.