Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
10.7.2018 11:26
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovao na Plenarnom sastanku u okviru Samita o Zapadnom Balkanu u Londonu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je 9. jula 2018. godine na Plenarnom sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Samita o Zapadnom Balkanu koji se održava u Londonu. Nakon ostavke državnog sekretara za vanjske poslove i poslove Commonwealtha Velike Britanije Borisa Johnsona domaćin sastanka bio je ministar za Evropu i Ameriku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Sir Alan Duncan.

Tokom svog obraćanja ministar Crnadak je naglasio da je važno da su pitanje mladih i borba protiv korupcije među glavnim temama Samita u Londonu, jer su to pitanja koja su među najznačajnijim za BiH i za nastavak reformi.

Ministar Crnadak je izrazio nadu da će Samit u Londonu potvrditi opredjeljenje Evropske unije da nastavi sa proširenjem na Zapadni Balkan, te je pozdravio najavljenu dodatnu finansijsku podršku za regiju od strane Evropske komisije i Velike Britanije.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o drugim sigurnosnim temama, poput borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i pitanja migracija.

Link sa video materijalom možete preuzeti ovdje.