Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
3.7.2023 12:30
Ministar Konaković susreo se sa ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas, 03.jula 2023. godine, sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom.

Ministar je poželio Ambasadoru dobrodošlicu i naglasio zadovoljstvo kontinuirano  dobrim  odnosima  Bosne i Hercegovine i Kine, bez otvorenih pitanja. Istovremeno je istakao da se svakako zalaže za unaprjeđenje političkih i svih  drugih odnosa sa Narodnom Republikom Kinom jer to smatra važnim opredjeljenjem vanjske politike Bosne i Hercegovine. U tom smislu je sutrašnji sastanak izaslanstava Kine i Bosne i Hercegovine itekako dobrodošao, treba razgovarati o daljnjoj saradnji u oblastima ekonomije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, zaštite životne okoline, turizma i sl. 

Ambasador Ji Ping izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom između dvije zemlje, još jednom podcrtao spremnost za razvojem bilateralnih odnosa i željom Kine da i dalje implementira u Bosni i Hercegovini projekte koji pomažu razvoju i napredovanju BiH i zahvalio Bosni i Hercegovini na podršci u međunarodnim institucijama i tijelima.