Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
20.6.2023 14:17
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc. Josip Brkić sastao se sa predstavnicima USDTRA i RACVIAC-a

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc. Josip Brkić sastao se 20. juna 2023. godine s predstavnicima Agencije za smanjenje odbrambenih prijetnji Vlade Sjedinjenih Američkih Država (USDTRA) i Centra za sigurnosnu saradnju (RACVIAC).

Mr.sc. Josip Brkić poželio je gostima dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je Bosna i Hercegovina određena za zemlju domaćina „Godišnjeg regionalnog foruma o analizi trendova prijetnji oružjem za masovno uništenje i HBRH rizika“  koji je planiran od 05. do 07. decembra 2023. godine u Sarajevu.

Na sastanku je razgovarano o organizaciji Foruma te je istaknuto da će Forum omogućiti predstavljanje stvarnih i potencijalnih prijetnji širenja i upotrebe oružja za masovno uništenje, analizirati stanje u državama C-WMD mreže i razviti Forum kao dugoročniji, samoodrživi analitičko-edukativni projekt pod dvogodišnjim liderstvom Bosne Hercegovine.