Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.1.2022 13:53
Ministrica Bisera Turković uputila čestitku povodom pravoslavnog Božića

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković uputila je 6. januara 2022. godine božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i državljanima Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti u zemlji i inostranstvu.

U čestitki ministrice Turković se navodi:

„U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i u moje lično ime, Vama i svim državljanima Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti u zemlji i inostranstvu, u povodu velikog pravoslavnog praznika Božića, upućujem najsrdačnije čestitke uz želje da prazničke dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju. Srećan Božić!”

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.