Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.9.2021 16:08
Otpravnik poslova a.i. Ambasade BiH u Beogradu posjetio Edina Vranja

Otpravnik poslova a.i. Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu Mirsad Muhović posjetio je 15. septembra 2021. godine državljanina Bosne i Hercegovine Edina Vranja, koji je 12. septembra uhapšen u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin.
 
Tokom posjete Muhović je Vranju ponudio svu konzularnu pomoć u skladu sa važećim propisima i konvencijama.
 
Kako mu je prenio, Edin Vranj se osjeća dobro i očekuje da će njegovi advokati iskoristiti pravo žalbe na određivanje mjere pritvora. Ministarstvo vanjskih poslova BiH, odnosno Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu, nastavit će pružati asistenciju bh. državljaninu, a na osnovu relevantnih normi i propisa. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.