Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
1.7.2020 19:15
Pomoćnik ministrice vanjskih poslova BiH, ambasador Almir Šahović, učestvovao putem video linka na ministarskoj konferenciji na temu digitalnog odgovora na pandemiju COVID 19

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova BiH, ambasador Almir Šahović, učestvovao je 01.07.2020. godine putem video linka na ministarskoj konferenciji na temu digitalnog odgovora na pandemiju COVID 19.

Konferenciju su inicirali Estonija i Singapur, sa ciljem razmjene mišljenja o najboljim načinima primjene inovativnih digitalnih rješenja u borbi protiv pandemije COVID 19 i njenih socio ekonomskih posljedica. Na konferenciji je uzelo učešća 62 zemlje članice UN-a, zamjenica generalnog sekretara UN-a Amina J. Mohammed, kao i predstavnici Međunarodne unije za telekomunikacije i Organizacije Smart Africa.

U svom obraćanju, pomoćnik ministrice vanjskih poslova Almir Šahović se još jednom osvrnuo na trenutnu kriznu situaciju izazvanu pandemijom COVID 19, te naglasio potrebu uske saradnje na međunarodnom planu u cilju omogućavanja adekvatnog odgovora svih država.

Pomoćnik ministrice posebno istakao domene e obrazovanja, kao i uspostavu harmoniziranogsistema digitalnog praćenja kretanja epidemije.

U tom smislu, podvukao je potrebu intenziviranja međunarodne multilateralne saradnje u cilju postizanja što veće harmonizacije digitalne i informatičke povezanosti na globalnom planu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.