Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.1.2020 17:09
MVP BiH: U avionskoj nesreći u Iranu nema nastradalih državljana BiH

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine prema podacima koje je dobilo od Ambasade BiH u Teheranu saopštava da među nastradalim u avionskoj nesreći u Iranu nije bilo državljana Bosne i Hercegovine.

Ukrajinski putnički avion na letu prema Kijevu srušio se nakon polijetanja sa aerodroma u Teheranu pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade. Prema dosadašnjim podacima poginulo je 82 Iranaca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, zatim deset putnika iz Švedske, četiri iz Afganistana, tri iz Njemačke i tri iz Velike Britanije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.