Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.1.2020 13:34
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila je božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu u kojoj stoji:

„U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i u moje lično ime, Vama i svim državljanima Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti u zemlji i inostranstvu, u povodu velikog pravoslavnog praznika Božića, upućujem najsrdačnije čestitke uz želje da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

Istovremeno, dozvolite da ovom prilikom naglasim da su uzajamno razumijevanje i uzajamno poštovanje među ljudima, doprinos bogatstvu našeg društva i razvoju i prosperitetu naše zemlje, ali i svijetli primjer i pozitivna slika naše domovine Bosne i Hercegovine širom svijeta.”

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.