Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.12.2019 15:16
Bosna i Hercegovina preuzela predsjedavanje Američko-jadranskom poveljom

Delegacija MVP BiH, u sastavu ambasador Almir Šahović, pomoćnik ministra za multilateralne odnose i Momir Brajić, šef Odsjeka za NATO i PfP, učestvovala je 13.10.2019. godine u Tirani, na sastanku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje.

U svom obraćanju, pomoćnik ministra Šahović naglasio značaj koji BiH pridaje Američko-jadranskoj povelji, kao veoma važnom forumu sa saradnju u oblasti odbrane i sigurnosti.

Pomoćnik ministra ponovio opredjeljenje BiH za dalje jačanje regionalne saradnje u svim domenima, sa posebnim akcentom na potrebu bolje infrastrukturalne povezanosti.

Pomoćnik ministra Šahović kratko predstavio prioritete predstojećeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine  Američko-jadranskom poveljom.

Na sastanku u Tirani izvršena je primopredaja predsjedavanja Američko-jadranskom poveljom sa Albanije na BiH.

BiH će predsjedavati Američko-jadranskom poveljom tokom 2020 godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.