Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.12.2019 10:38
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak prisustvuje otvaranju ski-sezone na Jahorini, zajedno sa ambasadorima Crne Gore i Hrvatske i zamjenikom ambasadora Republike Srbije u BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak prisustvuje 7. decembra 2019. godine otvaranju ski-sezone na Jahorini, zajedno sa ambasadorima Crne Gore i Hrvatske Obradom Mišom Stanišićem i Ivanom Sabolićem, te zamjenikom ambasadora Republike Srbije u BiH Damirom Kovačevićem.

Prije zvaničnog početka ceremonije otvaranja zimske sezone na Jahorini, ministar Crnadak upriličio je radni ručak za visoke diplomate u BiH tokom kojeg je pozvao građane tri zemlјe da ove zime posjete Jahorinu i druga skijališta u Republici Srpskoj i BiH.

Ministar Crnadak je podsjetio da je Vijeće ministara BiH u ovom mandatu akcenat stavilo na jačanje prijatelјstva sa susjedima, te izrazio uvjerenje da će i novi saziv nastaviti sa istom praksom.

Pri dolasku na Jahorinu ministra, ambasadore Crne Gore i Republike Hrvatske i zamjenika ambasadora Republike Srbije dočekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i pridružio im se u nastavku ceremonije otvaranja skijaške sezone.

Ministar i visoke diplomate susjednih zemalјa u nastavku večeri će prisustvovati i koncertu Brajana Ferija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.