Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
30.5.2019 9:04
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Gruzije za BiH sa sjedištem u Ankari Georgea Janjghavu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 29. maja 2019. godine u nastupnu posjetu ambasadora Gruzije za BiH sa sjedištem u Ankari Georgea Janjghavu.

Ministar Crnadak je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Janjghavi i nadu da će u narednom periodu odnosi dviju prijateljskih zemalja biti dodatno unaprijeđeni. Ocijenio je da bi konkretan korak u tom smjeru bila intenzivnija razmjena bilateralnih posjeta na svim nivoima. Ministar Crnadak je rekao da je neophodno što prije dogovoriti i potpisati bilateralne sporazume iz ekonomske oblasti kako bi se potakla i unaprijedila ekonomska saradnja i trgovinska razmjena.

Sagovornici su se usuglasili da s obzirom da postoji bezvizni režim između dvije zemlje, treba iskoristiti postojeće potencijale za saradnju u oblasti turizma.

Ambasador Janjghava se zahvalio ministru Crnatku na prijemu i izrazio spremnost da se u potpunosti posveti izgradnji i unapređenju odnosa dvije zemlje. Informirao je o situaciji u Gruziji, naporima koje ova zemlja ulaže u reforme, povratak izbjeglica, te o stanju u regiji i odnosima sa susjednim zemljama, izrazivši pri tome opredjeljenje Gruzije za izgradnju mira.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.