Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.9.2017 16:59
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio šefa Misije OSCE u Bosni i Hercegovini Bruca G. Bertona

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 13.septembra 2017 šefa Misije OSCE (Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju) u Bosni i Hercegovini Bruca G. Bertona (Bruce G. Berton).

Ministar Crnadak poželio je dobrodošlicu novoimenovanom šefu Misije OSCE u Bosni i Hercegovini,    čestitao mu na imenovanju i poželio sreću u daljnjem radu u BiH. Zatim se zahvalio sagovorniku na svemu sto je institucija OSCE do sada uradila u BiH i predložio  nastavak saradnje na svim nivoima.

Šef Misije OSCE Berton zahvalio se ministru Crnatku na pruženoj podršci za imenovanje i obećao daljnji angažman i pomoć prvenstveno na rješavanju bezbjedonosnih pitanja i organizaciji izbora naredne godine.

Predložio je da se ubrza dijalog na svim nivoima vlasti u cilju prevazilaženja svih problema koji koče progres u BiH kako na ekonomskom tako i na političkom planu.   


15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.