Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.8.2017 14:35
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio novoimenovanog ambasadora Demokratske Narodne Republike Koreje

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 04. augusta 2017. godine u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Demokratske Narodne Republike Koreje za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Bukureštu Ria Pyonga Dua.

Ministar Crnadak upoznao je ambasadora Dua sa situacijom u BiH, ističući da je strateški cilj Bosne i Hercegovine pridruživanju Evropskoj uniji, ali i važnost razvijanja dobrih odnosa sa drugim zemljama.

Ambasador Du također je upoznao ministra Crnatka sa trenutnom situacijom u Koreji te istaknuo nadu za uspješnom daljom saradnjom i jačanjem bilateralnih odnosa dviju zemalja.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.