Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.7.2017 9:00
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u Trstu učestvovao na neformalnom radnom ručku sa ministrima vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak 12. jula 2017. godine u Trstu je učestvovao na neformalnom radnom ručku sa ministrima vanjskih poslova čiji je domaćin bio ministar vanjskih poslova Republike Italije  Angelino Alfano.

Tokom razgovora dominirale su teme koje su se odnosile na proces integracija zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, nastavak reformi sa naglaskom na uspostavljanje vladavine prava, te analiza efekata Berlinskog procesa.
Ministar Crnadak je razgovarao i sa državnim sekretarom za vanjske i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Borisom Džonsonom o nastavku podrške Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske reformama u Bosni i Hercegovini, te su se dogovorili da blisko sarađuju u procesu pripreme Samita o Zapadnom Balkanu u Londonu 2018. godine.

Radnom ručku su, pored državnog sekretara Borisa Džonsona, prisustvovali državni ministar za Evropu Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Mihael Rot kao i ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, ministar vanjskih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bušati i ministar vanjskih poslova Kosova* Enver Hodžaj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.