Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
20.7.2017 13:50
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio ambasadore Republike Francuske i Kraljevine Holandije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak 19. jula 2017. godine primio je u odvojenim posjetama ambasadore Republike Francuske Guillaume Roussona i Kraljevine Holandije Jurriaan Kraaka.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Francuske Guillaume Roussona.
Ministar Crnadak je u razgovoru sa ambasadorom Roussonom naglasio da je punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, pored saradnje i razvoja dobrosusjedskih odnosa sa zemljama u regionu, jedan od prioriteta vanjske politike Bosne i Hercegovine.
Ambasador Rousson je iskazao podršku Republike Francuske Bosni i Hercegovini na putu eurointegracija, te je istaknuo potrebu da se u narednom periodu osnaže  kulturni i ekonomski odnosi dvije zemlje.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je u oproštajnu posjetu primio ambasadora Kraljevine Holandije Jurriaan Kraaka.
Ministar Crnadak se zahvalio ambasadoru Kraaku na podršci Kraljevine Holandije Bosni i Hercegovini, te još jednom istaknuo opredjeljenje Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.
Ambasador Kraak je iskazao zadovoljstvo postignutim napretkom Bosne i Hercegovine na putu eurointegracija i ukazao na potrebu za stalnim i predanim radom koji bi imao za rezultat punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.