Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
28.3.2017 10:14
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvarda Fergusona
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, primio je 28. marta 2017. godine  u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini  Edvarda Fergusona.

Glavne teme sastanka bile su skorašnja posjeta državnog sekretara za inostrane poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Borisa Džonsona Sarajevu, samit u okviru Berlinskog procesa koji će se 2018. godine održati u Londonu, Biznis forum BiH - Ujedinjeno Kraljevstvo, te reformski procesi u BiH.

Tokom razgovora, ministar Crnadak je rekao da je posjeta državnog sekretara za inostrane poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Borisa Džonsona, koja će se uskoro realizovati, od velikog značaja za dalji razvoj odnosa BiH i Ujedinjenog Kraljevstva, te da će ona biti potvrda opredijeljenosti BiH za dalji razvoj odnosa sa Londonom, kao i potvrda predanosti Ujedinjenog Kraljevstva reformama i opštem napretku BiH.

Ministar Crnadak je podržao odluku da se Berlinski proces nastavi 2018. godine u Londonu jer je bilateralna saradnja Ujedinjenog Kraljevstva i BiH veoma važna, te da ona doprinosi stabilnosti regiona.Takođe je bilo riječi i o Biznis forumu BiH - Ujedinjeno Kraljevstvo koji će se u septembru održati u Londonu, što će biti još jedna potvrda intenzivne saradnje BiH i Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministar Crnadak i ambasador Ferguson su takođe razmijenili mišljenja o toku reformi i evropskih integracija BiH.
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.