Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.9.2021 15:26
Predstavnik Ambasade BiH u Pragu na obilježavanju stradanja žrtava u koncentracijskom kampu Terezin

Prvi sekretar u Ambasadi BiH u Pragu Amir Stupac sudjelovao je 5. septembra 2021. godine na ceremoniji obilježavanja stradanja nevinih žrtava pod nacistima u koncentracijskom kampu Terezin, te tom prilikom u ime Ambasade odao počast žrtvama.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici najvišeg državnog vrha Češke Republike, javnog i političkog života i članovi diplomatskog kora.

Oko 141 000 Židova bilo je poslano u Terezin, više od 33 521 je ubijeno u mučenjima u kampu, 88 196 je iz Terezina deportirano u Aušvic i na druga stratišta. Na kraju, samo 23 000 je preživjelo strahote Terezina.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.