Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.4.2021 16:19
Generalni konzul BiH u Istanbulu Siniša Mihailović s turskom kompanijom dogovorio donaciju antigen testova i zaštitnih maski

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu Siniša Mihailović prisustvovao je 2. aprila 2021. godine primopredaji donacije 10.000 brzih antigen testova i 10.000 FFP2 NR zaštitnih maski, koje su osigurale firme Uniobioscience i TRN MODA iz Istanbula.

Donacije su rezultat direktnog dogovora generalnog konzula BiH u Istanbulu Siniše Mihailovića i direktora kompanije Unibioscience Orhana Avura. Ukupna vrijednost doniranih antigen testova i maski iznosi 70.000 eura, a donatori su također osigurali i transport donacije do Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Antigen testovi i maske će biti ravnomjerno raspodijeljeni Federaciji BiH i Republici Srpskoj, a dopremanje donacije u Sarajevo se očekuje u ponedjeljak 5. aprila 2021 godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.