Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.3.2021 15:51
Donirana pomoć nevladine organizacije „CARE – Österreich“ iz Beča

Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču obavijestila je da je 19. marta 2021. godine, u prostorijama nevladine organizacije „CARE – Österreich“ u Beču, izvršena simbolična predaja donirane pomoći namijenjene Bosni i Hercegovini, koja je prikupljena na inicijativu ove nevladine organizacije i njenog pandana „CARE International Balkan“ u Sarajevu. Donaciju je, ispred „CARE Österreich“, ambasadoru BiH u Republici Austriji Kemalu Kozariću simbolično uručila Andrea Barschdorf-Hager.

Prikupljena humanitarna pomoć će biti transportirana u BiH krajem sljedeće sedmice u organizaciji „CARE Österreich“ i bit će predata „CARE International BiH“ u Sarajevu. U  prikupljenoj donaciji se nalazi oko 1.300.000 medicinskih maski koje će biti raspoređene zavodima za javno zdravstvo oba entiteta, Odjelu za zdravstvo Brčko Distrikta, te centrima za mentalno zdravlje širom BiH. Uz prikupljene maske,  „CARE  Österreich“ je  donirao i 100.000 eura za hitne slučajeve u kampu Lipa.

„CARE International Balkan“ je na prostorima Balkana u saradnji sa svim zajednicama balkanske regije počeo pružati humanitarnu pomoć od 1993. godine, te je do danas kroz niz projekata nastavio da pruža pomoć, većinskim dijelom kroz finansiranje njihovih projekata pomoći.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.