Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.3.2021 17:33
Ambasadorica Mlinarević učestvovala u online diskusiji u povodu Međunarodnog dana žena

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević učestvovala je 5. marta 2021. godine u online diskusiji koju je ministar vanjskih poslova Češke Republike Tomaš Petriček održao sa ženama ambasadoricama akreditiranim u Pragu.

Tokom diskusije koja je održana u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, ministar Petriček je predstavio napore Češke Republike u polju ženskih prava i rodne ravnopravnosti, što su učinile i sve ambasadorice prenoseći iskustva iz svojih zemalja.

Ambasadorica Mlinarević koja je u svom višegodišnjem radu posvećena upravo ovoj temi, iskazala je posebno zadovoljstvo jer Ambasada BiH usko sarađuje i podupire žene oboljele od karcinoma dojke u Češkoj Republici, te se interesirala za zakon koji se očekuje da će Češka Republika usvojiti, vezano za kompenzaciju ženama Romkinjama zbog prisilnog steriliziranja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.