Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
16.10.2020 14:04
Generalna konzulica BiH u Minhenu Vera Sajić razgovarala sa predstavnicima vjerskih zajednica

Generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Minhenu Vera Sajić razgovarala je 16. oktobra 2020. godine s predstavnicima vjerskih zajednica koje okupljaju bh. državljane u Saveznoj Republici Bavarskoj.

Na poziv generalne konzulice Vere Sajić sastanku su prisustvovali, u ime  Srpske pravoslavne crkve, starješina hrama Svetog Jovana Vladimira u Minhenu, protojerej Predrag Gajić, u ime Medžlisa islamske zajednice Bajern, glavni imam Izet ef. Bibić i u ime Hrvatske katoličke župe u Minhenu, fra Petar Klapež.

Na sastanku je razgovarano o radu i organizaciji vjerskih zajednica i problemima sa kojim se vjerske zajednice susreću u svom radu.

Tema je bila i  aktuelna situacija u vezi sa virusom korona i okupljanjem građana u vjerskim zajednicama u vrijeme pandemije. Istaknuto je da se vodi računa o zdravstvenoj zaštiti vjernika i poštuju sve propisane mjere.

Generalna konzulica Vera Sajić je sudionike razgovora upoznala sa radom Generalnog konzulata BiH u Minhenu.

Predstavnici sve tri vjerske zajednica su izrazili zadovoljstvo iniciranjem ovog sastanka i zahvalili se generalnoj konzulici Sajić.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.