Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.7.2020 15:19
Ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Danka Savić predala akreditivna pisma generalnom sekretaru UNWTO Zurabu Pololikashviliju

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić predala je 20. jula 2020. godine akreditivna pisma generalnom sekretaru Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) u Madridu Zurabu Pololikashviliju.

U razgovoru koji je potom uslijedio, ambasadorica Savić je istakla da je turizam u Bosni i Hercegovini posljednjih godina doživio veliki uspon, ali da je, kao i u svim zemljama uslijed izbijanja pandemije COVID-19, ovaj sektor doveden u nezavidnu situaciju.
Generalni sekretar Pololikashvili je izrazio nadu da će se situacija u drugoj polovini ove godine generalno popraviti. Najavio je mogućnost da sljedeće godine posjeti regiju, te u okviru te posjete i Bosnu i Hercegovinu.
Na sastanku je dogovoreno da se prilikom narednih susreta, kada se za to steknu uslovi, razmotre mogućnosti saradnje i organizacija promocije Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.