Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.12.2019 15:50
Ambasade BiH u Varšavi učestvovala na 12. Humanitarnom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Varšavi učestvovala je na 12. Humanitarnom bazaru koji je organizovan u hotelu Meriot 08. decembra 2019. godine. Ove godine na bazaru su učestvovale rekordne 63 zemlje iz cijelog svijeta kao i humanitarne organizacije iz Poljske i predstavnici poljskih institucija kao što su Državni protokol, MVP RP i drugi.

Pokrovitelj bazara je bila supruga predsjednika Republike Poljske Agata Kornhauser-Duda, a organizator Udruženje supružnika ambasadora akreditovanih u RP (SHOM).

Gospođa Kornhauser-Duda je u svom obraćanju toplo se zahvalila svim učesnicima na bazaru koji su uložili mnogo napora u organizaciju te rekla da će prikupljena sredstva biti usmjerena na pomoć za 25 organizacija širom Poljske koje pomažu osobama koje se nalaze u različitim vrstama potrebe.

Gospođa Kornhauser-Duda je obišla prodajne štandove na bazaru, te tako i posjetila štand Bosne i još jednom se lično zahvalila na angažovanju Ambasade BiH u Varšavi u ovoj humanoj akciji. Interesovala se koje proizvode predstavljamo na bazaru te je kupila neke od proizvoda koji su se našli na štandu naše ambasade.

Ambasada Bosne i Hercegovine se predstavila na ovom Bazaru uz pomoć sponzora, Vanjskotrgovinske komore BiH, Fabrike prehrambenih proizvoda VISPAK - Visoko, KLAS - Sarajevo, NEKTAR - Banja Luka, Slatko i slano - Sarajevo, vinarije HEPOK - Mostar i Hercegovačke kuća - Trebinje, te restorana BRAVO i "052" iz Varšave kao i uz pomoć počasnih konzulata Bosne i Hercegovine iz Poznanja, Bjaloistoka i Šćečina.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.